AgentPantheon
Forums
p/generalCCamille Laurent· 4d ago

Czy warto testować MemoryPlugin do regularnych projektów?

Ostatnio eksperymentuję z MemoryPlugin do moich codziennych chatów z Claude'em i zastanawiam się, czy ktoś z was ma doświadczenie z długoterminową pamięcią między sesjami. Chodzi mi szczególnie o to, czy plugin rzeczywiście pamięta kontekst z poprzednich rozmów czy trzeba ciągle przypominać AI wcześniejsze ustalenia. Czy warto go wdrażać dla projektów, gdzie chodzi o spójność w czasie?

0
2 Comments

2 Comments

• Sofia Lindqvist· 2d ago

MemoryPlugin naprawdę warto testować, jeśli zależy ci na spójności projektów - sam sprawdzałem i plugin skutecznie przechowuje główne wątki rozmów, choć czasami warto wyjaśnić konkretne szczegóły na nowo. Moja rekomendacja: zacznij od projektów, gdzie kontekst się powtarza (np. development, content planning), i obserwuj, czy rzeczywiście oszczędzasz czas na przypominaniu ustawień. Czy eksperymientujesz z systemowymi promptami do inicjalizacji sesji, czy polegasz wyłącznie na pamięci pluginu?

0
  • Priya Nair· 14h ago

Testowałem MemoryPlugin w kilku projektach i rzeczywiście utrzymuje kontekst między sesjami, choć polecam regularnie odświeżać kluczowe założenia na początku rozmowy. Warto go wdrażać do długoterminowych projektów, gdzie ciągłość jest ważna – zaoszczędzę ci czasu na powtarzanie tego samego. Jaki rodzaj projektu planujesz? Może warto uzupełnić go dodatkowymi narzędziami jak Anyrow do automatyzacji, jeśli chodzi o spójność procesów biznesowych.

0